+31 76 - 5331331
Zakelijk Internet snelheid

Zakelijk Internet snelheid

Vaak wordt gesproken over internetsnelheden en bandbreedtes. Liever spreken we bij IP Visie over de capaciteit van een internetverbinding. Het houdt niet meer in dan de hoeveelheid gegevens die per seconde over de verbinding verstuurd kunnen worden. Hoe hoger de capaciteit voor de download en upload hoe meer data er over de lijn verzonden kan worden in een bepaald tijdsbestek.

Capaciteit - Snelheid - Bandbreedte

De begrippen capaciteit, snelheid en bandbreedte worden meestal door elkaar gebruikt als het gaat om internet verbindingen en meestal bedoelen we allemaal hetzelfde. De internetsnelheid die u kunt afnemen is afhankelijk van de beschikbare bandbreedte van uw verbinding. Verschillende typen verbindingen hebben verschillende capaciteiten aan bandbreedte. Zo is Zakelijk Internet te leveren met bandbreedtes tot en met 1 Gbit/s. Zakelijk Internet heeft dus voor elke vrijwel elke type verbinding een geschikte snelheid.

In onze Zakelijk Glasvezel Postcodecheck zijn accurate tarieven voor uw locatie te vinden. In deze calculatiemodule vindt u ook een aantal verschillende bandbreedtes terug met hierbij de bijbehorende tarieven. Van alle beschikbare bandbreedtes zijn dit de meest gekozen. Hierop afwijkende bandbreedtes kunnen afgenomen worden, neem hiervoor contact met een van onze consultants.

Zakelijk Internet is te leveren met bandbreedtes tot en met 1 Gbit/s.  De fysieke verbinding (ook wel drager van de diensten genoemd) waarover de dienst internet loopt is bepalend voor de maximaal bandbreedte die u op uw locatie kan afnemen.

DragerMaximale capaciteit
Zakelijk Glasvezel1000 Mbit/s
Ethernet over Koper20 Mbit/s
VDSL100 Mbit/s

Overboeking (snelheidsgarantie)

Overboeking wordt het meest over het hoofd gezien als het gaat om internetsnelheden. En dat terwijl het een van de belangrijkste factoren is die invloed heeft op je uiteindelijke internetsnelheid. Overboeking heeft betrekking op de dienst Zakelijk Internet, niet op de fysieke verbinding. De overboekingsfactor (1:1, 1:5 en 1:N) geeft aan hoeveel van de afgenomen internetsnelheid gegarandeerd is.

Let hierbij dus goed op, een 100 Mbit/s verbinding van de ene provider is niet altijd gelijk aan de 100 Mbit/s verbinding van een andere provider. Wanneer u garanties nodig heeft op uw internetverbinding moet u dus goed op de overboekingsfactor letten.

OverboekingsfactorAfgenomen snelheidGegarandeerde snelheid
Premium (1:1)100 Mbit/s100 Mbit/s
Basic (1:5)100 Mbit/s20 Mbit/s
Best effort (1:N)100 Mbit/s

Up- en downloadsnelheid

Iedereen is bekend met up- en downloadsnelheden. Maar waar de verwarring ontstaat is het verschil tussen MB en Mbit (Megabyte en Megabit). Waar men een 10 Mbit/s internetsnelheid ziet wordt vaak verwacht dat de download snelheid ook 10 Megabyte per seconde is. Maar dit gaat niet op, een byte staat namelijk niet gelijk aan een bit. Elke byte bestaat uit acht bits. Een handig rekensommetje om te achterhalen wat de verwachte download- of uploadsnelheid in MB van een verbinding is door de bandbreedte in Mbit/s te delen door acht.

50 Mbit/s bandbreedte  ÷  8 bytes = 6,25 MB per seconde

De uploadsnelheid is niet altijd gelijk aan de download snelheid. Dit ligt aan het type verbinding dat u afneemt:

DragerUpload/download Symmetrisch
Zakelijk Glasvezel Ja
Ethernet over Koper Ja
VDSL Nee