+31 76 - 5331331
Zakelijk internetverbindingen

Zakelijk internetverbindingen

Er zijn verschillende verbindingen voor Zakelijk Internet. U heeft zelf de keuze over welk type breedbandverbinding de dienst Zakelijk Internet geleverd wordt. Elk van deze verbindingen hebben verschillende eigenschappen en kunnen voor verschillende doeleinden ingezet worden. Er zijn een drietal breedbandverbindingen waar u uit kunt kiezen, namelijk Zakelijk Glasvezel, Ethernet over Koper en VDSL. Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft voor het maken van een voor u geschikte keuze van breedbandverbinding voor uw Zakelijk Internet.

Zakelijk Internetverbindingen vergelijken

Om u een overzichtelijk beeld te geven wat het verschil is tussen de verschillende verbindingen, zijn hieronder de belangrijkste aspecten samengevoegd. Zo kunt u in één overzicht zien welke verbinding gepast is voor uw situatie.  Verder in dit artikel worden nog de verschillende verbindingen los behandeld.


Zakelijk Glasvezel

Ethernet over Koper

VDSL

Capaciteit (bandbreedte)

1.000 Mbit/s

20 Mbit/s

200 Mbit/s

Diensten stapelen

Snelheidsgarantie mogelijk

Glasvezelverbinding voor Zakelijk Internet

Wanneer gekozen wordt voor Zakelijk Glasvezel als drager van uw dienst Zakelijk Internet, dan kunt u genieten van de meeste mogelijkheden van alle beschikbare verbindingen. Zo kan er over Zakelijk Glasvezel garanties worden gegeven op uptime en beschikbare capaciteit. Is uw bedrijfsvoering afhankelijk van een constant werkende internetverbinding, dan is Zakelijk Glasvezel een geschikte optie.

Daarnaast heeft glasvezel de meeste capaciteit ter beschikking voor het vullen van diensten. Met een groeipad van maar liefst 1.000 Mbit/s kunt meerdere diensten afnemen over dezelfde verbinding. Dit kan kostenbesparend werken indien u nog meerdere andere verbindingen heeft lopen voor verschillende diensten. Denk dan aan bijvoorbeeld een aparte telefoonlijn. Wanneer er al een glasvezelaansluiting in het pand aanwezig is, of u gevestigd zit op een van de honderden bedrijventerreinen in Nederland, dan kunt u tegen aantrekkelijk tarieven worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Het is ook mogelijk om meerdere internetdiensten af te nemen op één Access. De totale bandbreedte aan diensten mag echter niet meer dan 1 Gbit/s (1.000 Mbit/s) bedragen. Het is dus mogelijk om meerdere diensten af te nemen op dezelfde Access. Deze kunnen ook verschillen in bandbreedte en overboeking. Elke dienst wordt geleverd op een aparte poort van de Ethernetswitch.

Ethernet over Koper verbinding voor Zakelijk Internet

Ethernet over Koper heeft veel van dezelfde eigenschappen als Zakelijk Glasvezel, maar Ethernet over Koper heeft veel minder capaciteit ter beschikking. Dit komt omdat de signalen via het kopernetwerk lopen wat limiteringen heeft op capaciteit.

Ethernet over Koper kan een geschikte oplossing zijn wanneer u weinig behoefte heeft aan een hoge bandbreedte voor internet. Ondanks dat er maar een capaciteit beschikbaar is van 20Mbit/s is het toch mogelijk om op deze verbinding meerdere diensten af te nemen.

Over het algemeen vallen de eenmalige aansluitkosten van een koperverbinding lager uit dan bij Zakelijk Glasvezel. Dit heeft er alles mee te maken dat er in Nederland al een uitgebreide koperinfrastructuur aanwezig is. In veel gevallen hoeft er geen monteur aan te pas te komen om de verbinding aan te leggen. Met een relatief lage investeringskosten, maar toch de mogelijkheid om diensten te stapelen is Ethernet over Koper zeer geschikte keuze voor kleinere bedrijven die behoefte hebben aan enige flexibiliteit.

VDSL-verbinding voor Zakelijk Internet

VDSL is een breedbandverbinding waarvan de signalen over het kopernetwerk lopen. Omdat in veel gevallen een koperlijn in uw pand aanwezig is, vallen de aansluitkosten van VDSL dan ook laag uit. VDSL is daarom een geschikte verbinding voor bedrijven die weinig eisen hebben aan hun internetverbinding.

VDSL is in tegenstelling tot Zakelijk Glasvezel en Ethernet over Koper een asymmetrische verbinding. Dit houdt in dat de downloadsnelheid aanzienlijk hoger is dan de uploadsnelheid. Dit kan wanneer u werkt of wilt gaan werken uit de Cloud een belemmering zijn. Hiervoor is de uploadsnelheid een belangrijke factor.

Een VDSL-verbinding is ook redelijk beperkt over het combineren van diensten. Naast Zakelijk Internet is er enkel de mogelijkheid om dit aan te vullen Pinnen over IP en Alarm over IP inzetten.