+31 76 - 5331331
Routers

Routers

Router afnemen

Indien u gebruik wilt maken van een zakelijke internet verbinding, bent u niet verplicht om een router af te nemen. Wij noemen dit een routerloze levering. In dit geval bent u als klant verantwoordelijk voor de aanschaf en correcte werking van de router. Onze verantwoordelijkheid houdt in dit geval op bij de poort van de Ethernetswitch. Bij oplevering zal de glasvezelverbinding getest worden en na verificatie van de correcte werking kunt u daarna uw eigen apparatuur aansluiten. Desgewenst kunnen wij u ondersteunen bij het bepalen van de routerkeuze en juiste configuratie van de router.

Routerloze aanvraag

Wanneer u een routerloze verbinding aanvraagt en zelf voor de ethernet-router zorgt, is het van belang dat uw router PPPoE en Traffic Shaping ondersteunt en dat dit correct wordt ingesteld in de configuratie.


Inloggen op de router

Kooprouter IP Visie

Als u een router aangeschaft heeft via IP Visie kunt u inloggen door middel van een console kabel. Standaard staat SSH alleen open voor een aantal IP adressen van IP Visie zelf. Het is niet mogelijk om in te loggen via een web pagina. Dit wordt standaard geblokkeerd om problemen met de configuratie te voorkomen.

De gebruikersnaam en wachtwoord voor de router kunt u opvragen via support@ipvisie.com.

Managed router IP Visie

Het is niet toegestaan om in te loggen op de router en is het niet mogelijk om wijzigingen aan te brengen in de standaard configuratie. In het geval van een managed router ligt de verantwoording van een correct functionerende router niet bij de eindgebruiker, maar bij de provider.

Ondersteuning nodig?

Mocht u niet de middelen of kennis hebben om aanpassingen te doen via de Cisco IOS commandline interface kunt u altijd ondersteuning vragen aan onze support desk.

U kunt onze engineers bereiken via support@ipvisie.com of via 076-5331341.