+31 76 - 5331331
4G als back-up voor internet

4G als back-up voor internet

Steeds meer bedrijven geven er de voorkeur aan om te kiezen voor een redundante internet verbinding. Zij zijn immers zo afhankelijk geworden van een werkende internet connectie, dat het noodzaak geworden is om in geval van een storing aan hun primaire verbinding te kunnen beschikken over een alternatief. Dat alternatief kan op meerdere manieren worden gerealiseerd, zowel via een vaste verbinding als via een draadloze verbinding.

 

Draadloos

IP Visie biedt de mogelijkheid om uw huidige internet aansluiting te combineren met een 4G back-up internet lijn. U krijgt van IP Visie een 4G router in bruikleen waar uw netwerk aan gekoppeld kan worden. Door te kiezen voor een BGP configuratie schakelt de verbinding automatisch over zonder dat u aanpassingen hoeft te doen aan de configuratie en gebruik gemaak wordt van dezelfde IP adressen op beide internetverbindingen.

Zodra de primaire lijn weer "up and running" is, wordt de verbinding automatisch hersteld en wordt er geen verkeer meer gestuurd via de 4G router. Dit is een geheel geautomatiseerd proces.

 

Simkaart

Om gebruik te kunnen maken van de 4G oplossing is een SIM kaart benodigd om de back-up verbinding van internet te voorzien. In ons aanbod zullen wij een abonnement ten behoeve van internet opnemen van 10 of 20 GB, geheel afhankelijk van uw wensen.

 

Snelheid en signaalsterkte

Bij gebruik van 4G kunnen snelheden van meer dan 100 Mbit/s worden bereikt. De snelheid van de verbinding op uw locatie is afhankelijk van een aantal externe factoren. De 4G router maakt verbinding met een signaal dat uitgezonden wordt door een zendmast van een provider bij u in de omgeving.

 

Pinverkeer

Wanneer u gebruik maakt van pinautomaten voor uw betalingsverkeer is een backup verbinding een absolute aanrader. U moet er immers niet aan denken dat wanneer de primaire verbinding verstoord raakt dat uw klanten niet meer middels hun pinpas kunnen betalen. Door het toevoegen van een back-up verbinding voorkomt u mogelijke omzetverlies.