+31 76 - 5331331
Techniek SIP Trunk

Techniek SIP Trunk

SIP Trunk op uw huidige internetverbinding

Wij adviseren altijd het gebruik van een separate verbinding voor het aansluiten van een SIP trunk. Dit wil echter niet zeggen dat het niet mogelijk is om op uw eigen verbinding een SIP trunk te registreren. Uw apparatuur dient wel geschikt te zijn voor het doorlaten van SIP verkeer. Het gebruik van bijvoorbeeld SIP ALG op router kan al voor problemen zorgen. Het beste kunt u in deze gevallen overleggen met één van onze VoIP engineers. Het is ook mogelijk om uw bestaande nummer(s) over te zetten naar een IP Visie SIP Trunk, dit neemt doorgaan 5 werkdagen in beslag

Faxen en SIP Trunk

Het is niet mogelijk om met onze SIP trunk faxen te verzenden. U kunt welk faxen ontvangen via een zogenaamde fax-to-mail dienst. U krijgt dan de binnenkomende faxen in uw mailbox. Het aansluiten van een fysiek analoog faxapparaat is niet mogelijk. Ditzelfde geldt voor analoge frankeermachines. 

Verschil tussen een SIP trunk en Hosted Voice

Hosted Voice is de vervanging voor uw telefooncentrale. U heeft geen fysieke telefooncentrale meer nodig op uw locatie, alles wordt via een data (IP) lijn bij u afgeleverd. Een SIP Trunk is enkel de mogelijkheid om via uw bestaande internetverbinding of een aparte verbinding van IP Visie, en met behulp van de voor SIP geschikte apparatuur op uw locatie, verbinding te maken met ons telefoonnetwerk. Voor een SIP Trunk heeft u dus een kwalitatieve internetverbinding nodig en een geschikte telefooncentrale of SIP gateway.