+31 76 - 5331331
Wanneer bereikbaar zijn écht telt

Redundante verbinding

Een functionerende internetverbinding is een harde eis voor vrijwel alle bedrijven. Zonder internet en telefonie ontstaat een situatie, die we ons nog maar moeilijk kunnen voorstellen. Dit leidt vrijwel altijd tot ongemakkelijke situaties en staat bijna synoniem voor omzetderving. Toch staan we er niet altijd bij stil dat onze internetverbinding wel eens zou kunnen uitvallen om wat voor reden dan ook. Gek genoeg vinden we het zo vanzelfsprekend als water dat uit de kraan komt.

Waarom een redundante verbinding?

  • geen productieverlies
  • tot 99.999% beschikbaarheid
  • automatische failover met BGP
  • altijd bereikbaar voor uw klanten
  • voor wanneer bereikbaar zijn écht telt
  • IP-adressen op primaire- en secundaire verbinding gelijk

Advies nodig?

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Single Point of Failure

Het lijkt heel vanzelfsprekend, maar 100% bereikbaar zijn is niet geheel vanzelfsprekend. Gevaren zoals stroomstoringen of onderhoudswerkzaamheden kunnen verbindingen volledig plat leggen en het kan zomaar een tijd duren voor het weer werkt. Er zijn namelijk nogal wat schakels in het geheel die er voor moeten zorgen dat u gebruik kunt maken van Internet.

Gelukkig hebben de Internet Service Providers veel zaken in hun eigen netwerk redundant uitgevoerd, maar als we heel kritisch gaan kijken naar het hele traject dan blijken daar toch nog een aantal “single points of failure” in te zitten. Zo is met name het laatste stuk naar uw pand meestal enkelvoudig aangesloten. Dat wil zeggen dat u een overeenkomst heeft gesloten met een partij die één kabel bij u binnen brengt, die op zijn of haar netwerk is aangesloten.

Wanneer deze fysieke verbinding defect raakt (door bijvoorbeeld graafwerkzaamheden bij u in de buurt) valt uw internetverbinding echt weg. En alleen als u een tweede verbinding heeft, bijvoorbeeld een straalverbinding, bestaat de kans nog dat alles bij u op de zaak doordraait.

Dual carrier oplossing

IP Visie levert meerdere redundante oplossingen. De meest gebruikte methode is door het afnemen van twee zakelijk glasvezelverbindingen bij twee verschillende carriers die ieder afzonderlijk hun infrastructuur koppelen aan uw locatie.

Doordat IP Visie haar infrastructuur redundant heeft uitgevoerd in verschillende datacenters kan een situatie gecreeerd worden waarbij een Single Point Of Failure geëlimineerd kan worden. Door de ene verbinding te koppelen met ons datacenter in Rotterdam en de andere te koppelen aan onze infrastructuur in het datacenter in Amsterdam ontstaat een situatie waarbij alle SPoF’s zijn verdwenen.

Extra zekerheid

Naast de dual carrier oplossing met twee fysieke verbindingen kunt ook gebruik maken van een straalzender of 4G back-up oplossing. Hierdoor bent u niet volledig afhankelijk van fysieke kabels in de grond, maar gaat een deel van de informatie ook door de lucht.

Advies redundante verbinding

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor een redundante internetverbinding op uw locatie? Neem contact op met IP Visie voor advies of maak een afspraak voor een gesprek bij u op locatie.


Neem contact op