+31 76 - 5331331
Intrusion Prevention Service

Intrusion Prevention Service

Intrusion Prevention Service is bedoeld om verdacht netwerkverkeer te identificeren op uw netwerk. IPS is een vorm van netwerkbeveiliging en biedt bescherming tegen kwaadaardig verkeer richting uw netwerk. Deze techniek onderzoekt continu alle verkeersstromen met als doel exploits te detecteren en te voorkomen.

IPS is de logische opvolger van Intrusion Detection System (IDS) waarbij verkeer wel werd gescand, maar er uitsluitend gerapporteerd werd als er bedreigingen waren. IPS analyseert en rapporteert niet alleen, maar onderneemt daadwerkelijk actie om besmetting te voorkomen. De software in de firewall regelt dit volledig autonoom en automatisch.

Omdat exploits zeer snel kunnen worden uitgevoerd, nadat een aanvaller toegang heeft verkregen tot uw systemen, kunnen Intrusion Preventie systemen onmiddellijk actie ondernemen op basis van regels die door de netwerkbeheerder zijn vastgesteld. IPS kan een packet laten droppen als het vaststelt dat het schadelijk is. Daarna kan al het verdere verkeer van dat IP-adres of die poort automatisch worden geblokkeerd. Legitiem verkeer wordt ondertussen gewoon doorgestuurd naar de ontvanger zonder verstoring of vertraging van de service.

Intrusion Prevention Service maakt onderdeel uit van de Managed Firewall van IP Visie en beschermt u tegen ongewenst verkeer op uw netwerk.