+31 76 - 5331331
Zakelijk Glasvezel vergelijken
Glasvezel postcodecheck

Zakelijk Glasvezel vergelijken

Zakelijk Glasvezel vergelijken van verschillende providers is een lastige zaak. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat niet alle aansluitingen technisch te vergelijken zijn. Dit heeft voornamelijk te maken met de opbouw van het netwerk van een provider. Wat ook resulteert in afwijkende tarieven tussen providers.

Providers met eigen prijsopbouw

Zakelijk Glasvezel vergelijken - Prijsopbouw glasvezel providersBinnen de zakelijke markt zijn er diverse aanbieders voor glasvezel verbindingen, die allemaal hun eigen prijsopbouw hebben. De meeste aanbieders zijn transparant in de opbouw van hun offertes en aanbiedingen. Dat wil zeggen dat de verschillende elementen/diensten los gespecificeerd staan op hun offertes.

Over het algemeen wordt het aanleggen en huren van de glasvezel access apart getoond. Met glasvezel access wordt bedoeld de fysieke glasvezel aansluiting. Er zijn ook providers die alle kosten bundelen in een abonnement met vaste tarieven.

De eenmalige aansluitkosten en de maandelijkse huur worden grotendeels bepaald door de contractperiode. Hoe langer u bereid bent om een commitment aan te gaan, hoe lager de eenmalige aansluitkosten en de maandelijkse huur voor de vezel zullen uitvallen. Naast de prijzen voor de glasvezel access worden de diensten die u vervolgens afneemt apart geprijsd. De prijzen voor diensten als Internet, Voice over IP, VPN tunnels worden bepaald door de specificaties van deze dienst. Zaken zoals capaciteit en overboeking bepalen de prijs voor de dienst.

Offertes vergelijken van glasvezelproviders

Zakelijk Glasvezel vergelijken - Glasvezel offerte vergelijkenOm offertes van diverse aanbieders goed te kunnen vergelijken is het belangrijk dat u geen appels met peren vergelijkt en dat u een goed beeld heeft van de opbouw van de offertes. Het is daarom belangrijk dat wanneer u een offerte vergelijkt dat u op de hoogte bent van de technische specificaties van de verbinding.

Bij IP Visie vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn over datgene wat we aanbieden. Dat geldt voor alle aspecten van de aansluiting en het abonnement. Om deze reden staan alle kosten van de verbinding en diensten los gespecificeerd op onze offertes.

Wanneer u vragen heeft over onze offerte of niet in staat bent om een goede vergelijking te maken tussen onze aanbieding en die van een andere partij mag u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij zijn graag bereid om uit te leggen waar de verschillen zitten, zodat u met een gerust hart een gefundeerde beslissing kunt nemen.

Alle glasvezel aansluitingen worden door ons werkend afgeleverd in de vorm van een glasvezelswitch met een ethernetkoppelvlak in uw patchkast. Op deze switch dient een router te worden aangesloten, die de koppeling vormt tussen uw interne netwerk en bijvoorbeeld Internet. Voor de dienst Internet is het belangrijk dat u goed kijkt naar de overboeking, SLA en het aantal meegeleverde vaste IP adressen.

Tarieven & mogelijkheden van uw locatie

Zakelijk Glasvezel vergelijken - Glasvezel tarieven vergelijkenOm uitsluitsel te krijgen over mogelijkheden en tarieven voor uw locatie is het noodzakelijk om een glasvezel postcodecheck uit te voeren. De postcodecheck van IP Visie is uniek in Nederland en wordt gevoed door enerzijds het kadaster en anderzijds de technische systemen van KPN, Eurofiber en enkele kleinere netwerkpartijen in Nederland. Hierdoor zijn wij in meer dan 90% van alle checks in staat om direct de prijzen te laten zien en deze prijzen te garanderen.

Op het moment dat wij de getoonde tarieven niet kunnen garanderen zal duidelijk worden aangegeven dat het gaat om een indicatief tarief.

Nieuwbouw locaties

Wanneer u de tarieven wil opvragen van een nieuwbouwpand en de melding krijgt dat de postcode-huisnummer combinatie niet voorkomt in onze database kunt u contact met ons opnemen, zodat wij een en ander voor u kunnen uitzoeken.

Om een aanvraag definitief te kunnen maken is het noodzakelijk dat de gemeente een huisnummerbesluit neemt. Door een huisnummerbesluit worden huisnummers toegewezen aan nieuwe woningen en gebouwen. Een huisnummerbesluit wordt altijd bekend gemaakt aan de houder van de bouwvergunning. In het geval dat gebouwen worden opgesplitst kunnen nieuwe huisnummers al dan niet met toevoegingen worden toegewezen.

Een kopie van het besluit gaat automatisch naar een aantal dienstverlenende instellingen zoals nutsbedrijven, KPN en TNT.