+31 76 - 5331331
Zakelijk glasvezel internet
Glasvezel postcodecheck

Zakelijk glasvezel internet


Met Zakelijk Glasvezel internet bent u verzekerd van een betrouwbare en veilige internetverbinding en kunt u genieten van hoge internetsnelheden. Zakelijk glasvezel en Internet worden bijna altijd in één adem genoemd. Toch zijn glasvezel en internet feitelijk twee compleet verschillende zaken. Met glasvezel wordt altijd de glasvezelkabel zelf bedoeld en is niet meer dan een transportmedium. Dit noemen ze ook wel de drager, hierover lopen de diensten.

Met uitsluitend een aansluiting op een glasvezelkabel kun je nog helemaal niets. De kabel wordt pas waardevol als daar diensten op geleverd worden. Een van deze diensten is Zakelijk Internet.

Wat is glasvezel?

Wat is glasvezel en hoe werkt het? Wat is glasvezelGlasvezel is een haar dunne vezel van glas, veilig in een flexibele beschermmantel. Licht wordt door deze dunne vezel gestuurd met behulp van een laser. Het glas in de glasvezelkabel is optisch zeer helder zodat het signalen betrouwbaar over grote afstanden kan transporteren. Door laserlicht met zeer hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens verstuurd.

In theorie is de capaciteit van glasvezel onbeperkt. Met glasvezel is het mogelijk om informatie te versturen met de snelheid van het licht. De snelheid wordt vaak beperkt door de provider, die de kabel levert en wordt afgestemd op het soort abonnement wat u afsluit. IP Visie hanteert een capaciteit van 1000 Mbit/s op haar zakelijke glasvezelverbindingen.

In vrijwel alle gevallen zorgt glasvezel ervoor dat u gebruik kunt maken van een symmetrische verbinding. Dit houdt in dat de upload- en downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn.

Wat is Zakelijk Internet?

Zakelijk glasvezel internetDe meest geleverde dienst over glasvezelkabels is de dienst Zakelijk Internet. De dienst Zakelijk Internet is een verplicht af te nemen dienst bij het afnemen van een glasvezelverbinding. Het biedt u de mogelijkheid om uw dataverkeer te versturen naar wie u ook maar wil ter wereld die ook over een internetverbinding beschikt. Daarnaast kunt u gebruik maken van het World Wide Web, zodat u html pagina's kunt opvragen met behulp van uw browser. Internet is met name geschikt om allerlei vormen van communicatie met elkaar uit te wisselen. Denk hierbij aan e-mail, pintransacties en ook Voice over IP-telefonie.

Glasvezel Internetsnelheid

Glasvezel internetsnelheidHeel vaak wordt bij Internet en glasvezel gesproken over snelheid en bandbreedte. In feite zijn dit verkeerde begrippen. Beter zou het zijn om te spreken van capaciteit. Wanneer u een abonnement afsluit voor 100 Mbit/s Internet wil dat zeggen dat u een capaciteit heeft om per seconde 100 Megabit (niet te verwarren met 100 Megabyte) te versturen of ontvangen. Een betere naam voor een speedtest zou dan ook een capaciteitscheck zijn.

Het is op elk moment mogelijk om uw internetsnelheid te up- of downgraden. Houd er rekening mee dat hier mogelijk kosten aan verbonden zijn. Om een up- of downgrade aan te vragen kunt u contact opnemen met IP Visie. Wij zullen uw verzoek in behandeling nemen en koppelen terug op welke datum u de nieuwe internetsnelheid kan verwachten.

Bestelling, levering en installatie

De dienst Zakelijk Internet is een verplichte dienst bij Zakelijk Glasvezel. Het bestellen van Zakelijk Internet gaat er hetzelfde aan toe als Zakelijk Glasvezel aanvragen. Hieronder in het kort samengevat welke stappen u dient te volgen.

Glasvezel postcodecheck

Postcodecheck

Met onze glasvezel postcodecheck krijgt u direct inzicht in de tarieven en mogelijkheden voor uw locatie. U kunt een verbinding samenstellen naar uw wensen. Vervolgens kunt u een offerte van de door u samengestelde glasvezelverbinding direct laten versturen per email.


Glasvezel overeenkomst

Overeenkomst

Wanneer u akkoord bent met de eenmalige aansluitkosten en de maandelijkse kosten van het abonnement kunnen wij voor u glasvezel aanvragen en het contract opmaken om zo in het bezit te komen van een glasvezelaansluiting.


Planning glasvezel werkzaamheden

Planning werkzaamheden

Binnen twee weken na ondertekening van het contract neemt een projectleider contact met u op en worden alle werkzaamheden ingepland en eventueel benodigde vergunningen aangevraagd. De projectleider zal op dat moment ook een voorlopige opleverdatum aan u mededelen en is uw vaste aanspreekpunt totdat de order geheel is afgerond en uw verbinding werkend is opgeleverd.

Corporate Internet

Met Corporate Internet maakt u gebruik van een internetverbinding met hoge betrouwbaarheid en hoge serviceniveaus. Indien gewenst is er de mogelijkheid om deze verbinding dubbel uit te laten voeren om het uitvalrisico tot een minimum te beperken. Deze verbinding kunt u volledig laten afstemmen op uw specifieke zakelijke behoefte. Corporate internet wordt geleverd met een uitstekende service. Met de Service Level Agreement ‘Extra Uitgebreid’ monitoren wij uw verbinding proactief en herstellen storingen preventief.  Indien een storing zich voordoet bent u ervan verzekerd dat wij binnen de afgesproken responstijd contact opnemen en de storing verhelpen.

Alternatieve dragers voor Zakelijk Internet

De dienst Zakelijk Internet kan naast Zakelijk Glasvezel ook op andere internet dragers worden afgenomen. Er zijn naast Zakelijk Internet een tweetal alternatieven.

Ethernet over koper

De dienst Ethernet over Koper is uitermate geschikt voor bedrijven en instellingen die gebruik willen maken van meer bandbreedte, maar geconfronteerd worden met hoge investeringen voor het realiseren van een glasvezelaansluiting.

Meer informatie over Ethernet over Koper

VDSL

Zakelijk Internet is over Zakelijk VDSL te leveren in verschillende bandbreedtes. De bandbreedtes worden alleen op basis van Best Effort geleverd waardoor er geen snelheidsgarantie is.

Meer informatie over VDSL