+31 76 - 5331331
Glasvezel Tarieven
Glasvezel postcodecheck

Glasvezel Tarieven

Glasvezelaansluitingen hebben in Nederland verschillende prijzen. Dat verschil kan zitten in de aanbieder, maar ook per aanbieder is het niet altijd duidelijk wat de kosten zijn voor aanleg en gebruik. Voor meer inzicht in de eenmalige kosten werken aanbieders vaak met staffels gebaseerd op afstanden. Op de grootste industrieterreinen met eigen glasvezelnetwerken gelden vaste tarieven. Op andere locaties treden de staffels in werking. Daarbij wordt gekeken wat de afstand is tussen uw bedrijf en het dichtstbijzijnde 'knooppunt' waar aansluitingen samenkomen. Hoe groter de afstand, hoe hoger u in de staffel komt. De meeste aanbieders zijn transparant in de opbouw van hun glasvezel tarieven en aanbiedingen. Dat wil zeggen dat de verschillende elementen/diensten los gespecificeerd staan op hun offertes. In de meeste gevallen splitsen providers de kosten ook nog in eenmalige en maandelijkse kosten.

Unieke glasvezel tarieven per locatie

Unieke glasvezel tarieven per locatieZakelijke Glasvezel tarieven zijn afhankelijk van de locatie van uw pand. Dit geldt zowel voor de eenmalige aansluitkosten als de maandelijkse kosten. Elke locatie in Nederland heeft haar eigen unieke glasvezel tarieven, zowel voor de eenmalige aansluitkosten als de maandelijkse kosten voor het abonnement.

De eenmalige aansluitkosten worden voor het grootste deel bepaald door de locatie van uw pand ten opzichte van de in de buurt aanwezige glasvezel infrastructuur. Hoe makkelijker het voor ons is om de aansluiting op het glasvezelnetwerk te realiseren, hoe lager de eenmalige kosten zullen zijn.

De totale maandelijkse kosten worden bepaald door de contractduur, huur van de vezel (glasvezel access), gewenste snelheid van de internetverbinding, het aantal externe IPv4 adressen, de keuze van de router en eventuele aanvullende diensten die u wil afnemen. De som van de kosten van alle verschillende componenten bepaalt het maandelijkse tarief dat u uiteindelijk gaat betalen.

Postcode en huisnummer controleren

Unieke glasvezel tarieven per locatieOm uitsluitsel te krijgen over de mogelijkheden en tarieven voor uw locatie is het noodzakelijk om een glasvezel postcodecheck uit te voeren. De postcodecheck van IP Visie is uniek in Nederland en wordt gevoed door enerzijds het kadaster (Basis Administratie Gebouwen). Hierdoor zijn wij in meer dan 95% van alle checks in staat om direct de prijzen en mogelijkheden te laten zien en deze prijzen te garanderen.

Op het moment dat wij de getoonde tarieven niet kunnen garanderen zal duidelijk worden aangegeven dat het gaat om een indicatief tarief. Wanneer u de tarieven wil opvragen van een nieuwbouwpand en de melding krijgt dat de postcode-huisnummer combinatie niet voorkomt in onze database kunt u het best contact met ons opnemen, zodat wij een en ander voor u kunnen uitzoeken.

Identieke dienst tegen een compleet andere prijs

Voor de maandelijkse kosten gelden er eveneens wisselende tarieven. Ook hier hebben een groot aantal bedrijventerreinen een vaste prijs. Bent u elders gevestigd, dan hangt het maandelijkse tarief af van het gebied waarin u bent gevestigd. Op basis van het aantal jaren dat u een contract aangaat wordt vaak een korting verleend.

Het is daarom noodzakelijk om een glasvezel postcodecheck uit te voeren om te zien wat de éénmalige en maandelijkse kosten zullen zijn voor uw specifieke locatie.

Alternatief bij hoge glasvezel aansluitkosten

Alternatief bij hoge glasvezel aansluitkostenHet aanleggen van een glasvezelverbinding is altijd mogelijk, ook wanneer de afstand tot het dichtstbijzijnde glasvezelknooppunt groot is. Echter, hoe groter de afstand, hoe hoger de eenmalige kosten worden, waardoor het minder aantrekkelijk kan zijn om tot aanschaf over te gaan. Bij IP Visie denken we graag mee met de klant.

Wanneer de afstand tot het dichtstbijzijnde ondergrondse knooppunt meer dan 1 kilometer bedraagt en er geen lege buizen op de route liggen die we kunnen gebruiken wordt het interessant om een Ethernet over Koper aansluiting of een Ethernet over Radio (straalverbinding) te overwegen vanwege de hoge eenmalige aansluitkosten van glasvezel.


Etnernet over Koper

De dienst Ethernet over Koper is uitermate geschikt voor bedrijven en instellingen die gebruik willen maken van een synchrone verbinding met meer bandbreedte, maar geconfronteerd worden met hoge investeringen voor het realiseren van een glasvezel aansluiting. Bij Ethernet over Koper wordt de koper-infrastructuur gekoppeld aan het glasvezelnetwerk en kunnen toch relatief hoge transportsnelheden worden bereikt, zowel voor de upload als de download.

Meer over Ethernet over Koper


Etnernet over Radio (straalverbinding)

Bij Ethernet over Radio (straalverbinding) wordt een speciale antenne op uw locatie geplaatst. Via deze antenne wordt een verbinding opgebouwd met het dichtstbijzijnde zichtbare antennepunt van de provider. Op deze manier wordt een ethernetverbinding gerealiseerd. Deze verbinding heeft dezelfde eigenschappen als een glasvezel verbinding. Ethernet over Radio is altijd maatwerk. Er is een site-survey noodzakelijk om te kunnen bepalen of de verbinding überhaupt te realiseren is en wat de eventuele eenmalige aansluitkosten zijn.

Meer over Ethernet over Radio