+31 76 - 5331331
Aansluiting Zakelijk Glasvezel
Glasvezel postcodecheck

Aansluiting Zakelijk Glasvezel

Zakelijk Glasvezel kent een gemiddelde doorlooptijd van aanvraag tot oplevering van 3 tot 4 maanden. Wanneer er al een glasvezelverbinding in het pand aanwezig is, die gebruikt kan worden, hoeven er geen vergunningen te worden aangevraagd en kan dit mogelijk sneller. Wanneer het noodzakelijk is om te graven langs water of dijken kan de levertijd afhankelijk van het seizoen oplopen. Het is namelijk niet toegestaan van oktober tot maart te graven in de buurt van bepaalde waterwegen of dijkconstructies.

Wanneer het tracé naar uw pand een spoor, autosnelweg of ondergrondse leidingstraat moet kruisen zijn hiervoor ook de nodige vergunningen nodig en zal de doorlooptijd groter worden.
 

 • Engineering
  Na binnenkomst en acceptatie van een glasvezel order wordt deze ge-engineered
   
 • Vergunningen
  Indien noodzakelijk worden bij diverse instanties de benodigde vergunningen aangevraagd (gemeentes, waterschappen, Rijkswaterstaat, ProRail, etc.)
   
 • KLIC melding
  Alle werkzaamheden m.b.t. kabels moeten gemeld worden in een landelijk systeem om graafschade te voorkomen en veiligheid te bevorderen, de zogenaamde KLIC melding. ‘Kabels en Leidingen Informatie Centrum’
   
 • Registratie
  Alle verbindingen moeten geregistreerd worden in diverse systemen van de providers
   
 • Uitvoering fysieke werkzaamheden
  Deze bestaan uit o.a. graven, boren, blazen, lassen, herstraten, inpandig aansluiten en testen.
   

Over het algemeen wordt een aannemer of onderaannemer ingeschakeld om de fysieke werkzaamheden uit te voeren. In veel gevallen wordt gebruik gemaakt van verschillende ploegen voor lassen, blazen en graven. Indien alle schakels in de oplevering hun werkzaamheden hebben afgemeld kan de verbinding worden opgeleverd. Dit alles zorgt er voor dat de levertijd voor zakelijk glasvezel aansluitingen aanzienlijk is.