+31 76 - 5331331
Aansluiting Ethernet-VPN

Aansluiting Ethernet-VPN

Naast point-to-point Ethernet VPN verbindingen is het ook mogelijk om meerdere vestigingen te koppelen op basis van een Any-to-any Ethernet VPN. Het verkeer wordt bij toepassing van een Any-to-Any VPN dus niet via een centrale locatie geleid, maar kan van elk filiaal naar elk filiaal. Aan een Any-to-Any E-VPN kunnen op een later tijdstip eenvoudig één of meerdere locaties worden toegevoegd.

Een any-to-any (A2A) Ethernet VPN is met name geschikt voor niet-tijdkritische toepassingen zoals internet, intranet en e-mail. In een any-to-any netwerk kunnen uitsluitend Entry (overbooked) verbindingen worden geleverd. In MEF-terminologie wordt een Point-to-Point VPN een E-LINE genoemd en een Any-to-Any VPN een E-LAN.

Ethernet VPN's zijn bij uitstek geschikt om koppelingen te realiseren tussen uw eigen locatie en een datacenter of tussen twee datacenters. Afhankelijk van het gekozen datacenter wordt de verbinding afgeleverd in uw kast of de meet-me room. Deze inhouse patch loopt over het algemeen via een centraal gelegen aansluitpunt in de zogenaamde ‘meet-me-room’. Dit aansluitpunt vormt het demarcatiepunt van de dienst.